Nos, már most látom, hogy elég nehéz lesz minden részről egyesével véleményt nyilvánítani, úgyhogy előre elnézést kérek, amiért nem lesznek túl terjengősek. Hiszen bár mindegyik kötetben történik valami új, valami egyedi, összességében mégiscsak ugyanannak a történetnek a részei...

A második részben úgy éreztem, egy kicsit több dolog történt. Az első kötetnél a sorozatgyilkosságon volt a hangsúly, az volt a fő vonal. Itt viszont nem is tudnék hirtelen kiemelni egy fő szálat -maximum azt, hogy a főszereplőnő sérüléseit már elég nehézkes számontartani... A könyv legelején történt gyilkosság csak a végén került elő megint, közte egy teljesen másik eseménybe csöppentünk. Ezzel nem volt semmi probléma, sőt nekem kifejezetten tetszett ez a megoldás.

Itt már a szerelmi szál is kicsit háttérbe szorult abban az értelemben, hogy nem szenvedtek állandóan egymással a szereplők. Határozottan jobban tetszik így, hogy kicsit normálisabb (már amennyire ebben a helyzetben lehet így mondani) párost alkotnak, akik veszekszenek, kibékülnek, stb. Ráadásul a másik vámpír már kezd képbe kerülni, ettől még izgalmasabb a cselekmény.

Összességében abszolút méltó folytatásnak tartom, de természetesen ennek a vége is úgy lett kialakítva, hogy számítani lehessen a további részekre.